THINK&CHANGE

Пътуване от СЕБЕ си към СЕБЕ си

За тези, които търсят и намират. За тези, които искат да открият призванието си и са готови да направят първите стъпки. При това съпроводено и споделено... Предстои ни едно вълнуващо пътуване от себе си към себе си...

Какво в действителност е призванието? Нека Ви дам моето разбиране. Призванието е това, което СМЕ в действителност. То започва с откритието на това кой съм аз. За да открием истинската си роля и място в живота, ние трябва да познаваме себе си, талантите си, силните и слаби страни, какво ни мотивира и демотивира, ценности и интереси, мечти и страхове, съпротиви и саботажи или накратко – онова, което ни помага и ни пречи да бъдем автентични и да показваме истинската си природа. Само тогава можем да открием работата на своите мечти, животът, отношенията, приносът...

Мнозина свързват призванието с професията. Но то е много повече от това. И е винаги тук – пред нас и в нас. Точно под носа ни. Защо тогава не го виждаме?

Помислете за следното: Ами ако търсим в грешната посока? Ами ако имаме очаквания за призванието, които се разминават с реалността? Ами ако тя е точно пред нас, в нас и около нас, а ние не я разпознаваме заради точно тези погрешни очаквания? Какво ако призванието е нещо различно от това, което си представяме, че е?

Търсенето на призванието е нарастващо осъзнаване, лично и професионално израстване, преодоляване на страхове и бариери. Много хора говорят за това, че искат да са автентични и да живеят живота си без маски. Но често не сме наясно дори и с това, че в даден момент носим маска или играем роля, която не е нашата собствена. И всичко това се случва защото не познаваме достатъчно добре себе си.

Както подсказва заглавието, търсенето на призванието е процес и път. То не е като да се събудите една сутрин и да знаете кои сте и за какво сте дошли. То е откривателство, пътешествие към най-важния човек на света – СЕБЕ СИ. А най-важната част от този процес е ДЕЙСТВИЕТО. Без действие няма реална промяна.

Хората, които търсят своето призвание са на прага на голяма трансформация, която често обхваща всички сфери от живота им. Поради социалните очаквания и пресата на обществото малцина са там, където реално искат да бъдат или където е определено да бъдат. Поради това те се страхуват и недоволството им непрекъснато расте – от работата, от колегите, от партньора, от условията, от шефа, от отношенията... Недоволството е първият симптом за промяна. Колкото по-голямо е то, толкова по-силна ще бъде мотивацията за действие. Поради това не приемайте недоволството като свой враг. То просто Ви тласка към нещо ново. Зависи обаче Вие колко упорито ще се съпротивлявате.

Хората в търсене на призванието имат нужда от кураж, търпение и подкрепа, за да извървят този път. Знам какво е да си там на пътя, знам и точно как се чувствате, защото преди 5 години самата аз стъпих на същата тази пътека. Да трънлив е началният й участък. И знаете ли, сега от позицията на времето мога да кажа – ЗАСЛУЖАВА си всеки сантиметър от него. Аз намерих интуитивно и бързо своето призвание, но осъзнах, че това е само първата и лесна стъпка. По-трудната ми предстоеше – а именно, прилагането му на практика.

Програмата „В търсене на призванието“, която стартира на 3 октомври е моят житейски проект. В нея съм вложила сърцето си, знанията и уменията. Вплела съм моят личен път, професионалните ми наблюдения като житейски и бизнес коуч с клиенти, които са стъпили на вълната на промяната и откриват своите таланти, разгръщат потенциала си и намират креативни методи да изразят истинската си същност.

Тук ще откриете алгоритъм на промяната, довел мен и много други хора до успех. Програмата може да служи и като наръчник за житейски и професионални трансформации.

Ще извървим пътя заедно – стъпка по стъпка, ще говорим за промяна, ще се подкрепяме, ще мечтаем, ще творим, ще танцуваме и рисуваме и ще се забавляваме. Заедно ще откриваме източниците на вътрешна сила, които ще ни служат като неизчерпаем резервоар от енергия.

Очаквайте скоро подробна карта на пътуването, което ще е в 9 стандарстни етапа (модула) и 5 допълнителни за тези, които искат бързо да се придвижват с малки, обмислени, сигурни и планирани стъпки към реализиране и приложение на своето призвание.

Пътуването започна. Ще се присъедините ли?

Официалното представяне ще се проведе на 27 септември 2016 г. в Арт салона на Радио Варна от 18.30 до20.00 часа.

За всички, които не могат да присъстват или не са от Варна на 28 септември от 19 часа ще се срещнем в онлайн пространството, когато ще проведа уебинар по темата „В търсене на призванието“.  


© 2015 www.thinkandchange.com. All rights reserved.
Created by: IntegralSoft.bg