THINK&CHANGE

Пътеводител на търсещия смисъл

Езикът на мечтите

 

Като малка обичах да мечтая. Вечно бях в „облаците”. Често бях упреквана, че губя връзка с реалността. С годините се научих да балансирам тези daydreaming реалности (дали?) и да се държа като пораснало момиче. Но мечтите останаха запечатани в сърцето ми и то тихичко, без фанфари, продължи да ги следва.

В равносметка мога да кажа , че няма моя мечта, която да не се е реализирала. Всяка по своя си начин. Почти никоя по начина, който беше в моите представи и очаквания. Това осъзнаване дойде при мен, когато научих езика на моите мечти. А те определено си имаха свой език – езика на символите.

Често от клиенти чувам думи като: "Мечтите са безсмислени."; "Аз не мечтая."; "Никога не съм мечтал/а."; "Това са празни химери, само ме карат да се чувствам по-зле, защото никога няма да ги постигна."; "Не е реалистично, живеем в материален свят.".

Това ме натъжава, но и амбицира да преведа тези хора по пътя на дешифриране на техните мечти. Защото в мечтите ни е закодиран нашия живот.

Нека Ви го демонстрирам.

Като съвсем малка мечтаех да стана балерина. Та кое момиче не е мечтало да се види в ефирна бяла пачка, грациозно стъпила на палци, отправила ръце в поглед нагоре в съвършен пирует и уникална хармония.  

Балерина не станах. Дори не ме записаха на балет. Но се научих и все още се уча да танцувам съвършения танц на комуникацията. Защото общуването често е сравнявано с танц. Когато си в хармония с партньора си, тази хармония има своя външен израз и това е мистериозния танц на живота. Всички недоразумения идват от непознаване на езика на другите и нежелание да „чуем” какво се опитват да ни казват.

Коучингът е разговор. За да овладееш изкуството на водене на разговор, първо се учиш на езиците на общуване. Не само че знам английски, руски, немски и мъничко италиански, но и съм научила АБто на човешките езици, защото всеки общува по своя си уникален начин. Всеки е една отделна Вселена и ако искаш да я опознаеш, трябва да вникнеш в начина, по който тя се допира до теб. И знаете ли кой е модулът в коучинга, който преподавам от самото начало? Познахте, слушането. Запленена съм от дълбочината и неизброимите пластове. Когато истински слушаш някого, неизбежно го разбираш. А за да слушаш, трябва да забравиш собствения си език и да се потопиш в мелодиката на езика на говорещия. Просто ли звучи? Нека опитаме. Ще направя блиц уебинар по темата.

В по-късна възраст мечтаех да стана космонавт. Изчетох каквото имаше на тема астрономия. Записах се на кръжок. Водих си дневник. И космонавт не станах в буквалния смисъл. И знаете ли защо? Защото имах много пломби. А космонавтите трябвало да са в перфектно здраве. И мен ме спряха едни пломби.

Но нека се замислим какво правят космонавтите? Откривателстват. Експериментират. Срещат се с новото и непознатото. Изследват. През целия си съзнателен живот съм била изследовател и търсач. Винаги са ме дърпали области, които са пионерски. Обожавала съм да се занимавам с нещо, което е ново и недостатъчно изследвано. Това ме е вълнувало и вдъхновявало и никога за миг не съм се спирала пред трудностите. А пред всяко ново нещо има куп трудности.

Помагам на хората да намерят своето призвание. Да се заровят дълбоко в себе си и да открият скритото от тях самите. Като истински космонавти...

Когато започнах да се занимавам с коучинг имаше само 5 сертифицирани специалисти. Понесох много присмех от хора, които уважавам. Много хора, гледаха на мен с насмешка и съмнение. Но това не ме спря. Защото бях космонавт. И още съм.

На още по-голяма възраст мечтаех да стана журналист. Оооо, тази ми мечта ми е най-близката и най-обичаната. Обичам думите. В тях има толкова дълбочина, мелодия и сила. Само ако знаехте, как с думи можеш да докоснеш един човешки живот и да дадеш нужното лечение на душата или пък да я сринеш със земята, ако намерението ти е в тази посока. Аз познавам силата на думите. Тя е вътре в мен. Съзнавам и отговорността.

Журналист не станах, но....

Писах статии за известни списания. Водих телевизионно предаване за справяне със стреса, също и радио предаване http://www.thinkandchange.com/Media .

Създадох youtube канал с блиц уебинари на теми свързани с призванието: YouTube 

Имам събран материал за две книги и май условията започват да ме подбутват. Защото мечтаех и да съм писател. Затова и пиша. Душата ми е в писането. Всяка дума танцува в моето сърце и докосва Вашето.

Мечтаех да стана и научен работник и също като космонавтът да откривам нови неща и да ги давам на хората. И тази ми мечта е на път да се сбъдне като преподавател в Университет (ще се похваля).

За какво си мечтаете Вие?

Ваш вдъхновител на промяната

www.prizvanieto.bg 

www.thinkandchange.com 

YouTube 

 

 


© 2015 www.thinkandchange.com. All rights reserved.
Created by: IntegralSoft.bg